The کشاورزی Diaries
The کشاورزی Diaries
Blog Article
از گسترش دام بهعنوان یک عامل اصلی در زمینه جنگل زدایی نام برده میشود. در حوضه آمازون ۷۰٪ از مناطق جنگلی قبلی در حال حاضر توسط مراتع اشغال شده و بقیه برای تأمین مواد غذایی استفاده میشود.[۷۶] دام همچنین از طریق جنگل زدایی و تخریب زمین، باعث کاهش تنوع زیستی میشود. بهعلاوه، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد اظهار داشت که «طبق روشهای فعلی و الگوهای مصرف پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار گاز متان از دامهای جهانی ۶۰٪ افزایش یابد.»[۷۷] مسائل مربوط به آب و زمین[ویرایش]
نمودار مقایسه درصد اشتغال کارگران در بخش کشاورزی. ایران در مقایسه با ترکیه، آلمان، ژاپن، چین و آمریکا.[۳۸] بر اساس نظریه سه بخشی، تعداد افراد شاغل در کشاورزی و سایر فعالیتهای اصلی (مانند ماهیگیری) میتواند بیش از ۸۰٪ در کشورهای کمتر توسعهیافته و کمتر از ۲٪ در کشورهای بسیار پیشرفته باشد.[۳۹] از زمان انقلاب صنعتی، بسیاری از کشورها به اقتصادهای توسعه یافته روی آوردهاند و نسبت افرادی که در کشاورزی کار میکنند بهطور مداوم کاهش مییابد. به عنوان مثال، در طول قرن شانزدهم در اروپا، بین ۵۵ تا ۷۵٪ از مردم به کشاورزی مشغول بودند.
کنترل آفات شامل مدیریت علفهای هرز، حشرات، کنهها و بیماریها است. برای اینکار از روشهای شیمیایی (سموم دفع آفات)، بیولوژیکی (کنترل بیولوژیک)، مکانیکی (خاکورزی) و فرهنگی استفاده میشود. روشهای فرهنگی عبارتند از: تناوب زراعی، کاشت گیاهان پوشش دهنده، کشت مخلوط، کمپوست سازی، اجتناب و مقاومت میباشد.
یک کشاورز ایرانی در سال ۱۳۹۶ پس از انقلاب ۱۳۵۷، در کاوشهای کارشناسان غربی در بخش کشاورزی ایران وقفهای ایجاد گردید اما پس از مدتی دوباره کاوشها ادامه یافت.[۹]
↑ «نسخه click here آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۴ اکتبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۱ ژوئن ۲۰۱۷.
با استفاده از مواد شیمیایی، تلفات و قیمت محصولات بهطور چشمگیری کاهش یافتهاست.[۶۴]
در دوران رضاشاه، پا به پای پیشرفتهای صنعتی، اجرای برنامههای گسترش بخش کشاورزی و دامداری ایران نیز صورت گرفت. کشاورزی سنتی ایران، برای نخستینبار مکانیزه شد و اصول کار وارد آن شد. هرچند که مکانیزهشدن کشاورزی، سراسری نبود و تنها در نقاطی خاص روی داده است. شبکههای آبیاری، بندها و مهارسازی آب، کمک کرد تا سطح کشاورزی در همهٔ نقاط این کشور، به ویژه در استانهای آذربایجان، خراسان، کردستان، کرمانشاه، گرگان، گیلان، مازندران و اطراف تهران تا چندین برابر افزایش یابد.
میزان تولید میوه و کشاورزی در ایران بسیار مستعد (از نظر پیشنیازها و گوناگونی) و در خاورمیانه، این کشور یکی از مهمترین تامینکنندگان است اما محصولات آن از نظر سلامت دارای اشکالات جدی هستند. بر پایه آمار سال ۲۰۱۰، برخی از بذرهای اساسی که توسط کودک و مادر نیز مصرف میشوند، مستقیماً از کشورهای دیگر همچون فرانسه و اسرائیل وارد شدهاند و بر پایه همین آمار، کاکائو و بسیاری از دانههای وارداتی به ایران که سپس در صنایع غذایی آن کاربرد دارند، از ارزانترین و بیگواهینامهترین کالاهای بازار جهانی هستند.
مجموعهای از گفتاوردهای مربوط به کشاورزی در ویکیگفتاورد موجود است.
در بعضی مناطق باران کافی برای رشد محصول در دسترس میباشد ولی بسیاری از مناطق دیگر به آبیاری نیاز دارند. برای اینکه سیستمهای آبیاری پایدار پذیر باشند، به مدیریت صحیح (برای جلوگیری از شوری خاک) نیاز دارند و نباید از آب بیشتری از منبع خود نسبت به باز پرسازی طبیعی استفاده کرد. در غیر اینصورت منبع آب در واقع به یک منبع تجدید نشدنی تبدیل میشود.
این گزارش، محدودیت شدید آب، پایین بودن سطح ابزار و ادوات کشاورزی ایران و عدم بهرهگیری از روشهای بهروز و سیستمهای مکانیزاسیون را از مشکلات کشاورزی در ایران دانست. همچنین به بیسوادی یکسوم از کشاورزان اشاره کرد و نوشت بخش کشاورزی ایران بالای ۵۰ سال دارند.[۱۰]
ساسانیان به بازسازی قناتها و تشویق و گسترش کشاورزی، باغبانی و دامپروری پرداختند. پس از ساسانیان تا حمله مغول، کشاورزی ایران به تناوب دچار رکود گردید.
همچنین در این گزارش اعلام شد که دولت این دوره در معرفی کردن کشت جایگزین به کشاورزان، ناتوان بوده است.[۵۶]
با تشکیل شدن سازمان شیلات و گسترش بخش وابسته به ابریشم، درآمد قابل توجهی نصیب ایران شد.[۳] در دوران وی، ایران دارای یک زیربنای صنعتی و کشاورزی واقعی شد و در تولید بیشتر مواد مصرفی و مواد خوراکی به خودکفایی رسید.[۴] دست کم تا ابتدای دههٔ ۱۳۴۰، ایران واردکنندهٔ هیچ نوع محصول کشاورزی نبوده است و همهٔ غذای خود را، خود به تولید میرساند.[۵]
Report this page